Betadine soluție antiseptică 10%

Betadine soluție antiseptică 10%
În stoc
75,00 lei

Betadine solutie antiseptică 10%, 1000 ml, pentru uz estern, conţine iod povidonă care este un agent antiseptic cu spectru larg, acţionând împotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor şi protozoarelor (organisme unicelulare).

Betadine solutie externa 10% 1000 ml se foloseste pentru dezinfectia tegumentelor inaintea injectiilor, transfuziilor, perfuziilor, recoltarii probelor de sange, biopsiilor; pentru asepsia ranilor, arsurilor tegumentare, dezinfectia preoperatorie a pielii si mucoaselor. De asemenea, poate fi folosita pentru bai preoperatorii (dezinfectia totala sau partiala a pacientilor).

Contraindicatii:
Tratamentul cu Betadine solutie nu trebuie folosit in caz de hipersensibilitate (alergie) la povidona, iod sau la oricare dintre excipientii produsului, afectiuni tiroidiene (hipertiroidism, adenom tiroidian), nou-nascuti, in perioada de sarcina si alaptare.
Tratamentul cu Betadine solutie trebuie evitat in caz de dermatita herpetiforma Duhring, insuficienta renala, in timpul tratamentului cu hormoni tiroidieni si inaintea terapiei cu iod radioactiv. Trebuie, de asemenea, evitat la sugari si copii sub 30 de luni.

Reactii adverse:
In caz de hipersensibilitate la iod (alergie), pot sa apara iritatii ale pielii, care sunt rare si trecatoare.

Forma de prezentare:
Flacon verde ce contine 1000 ml din solutia dezinfectanta de iod-povidona.