HydroClean advance

HydroClean advance :: Saltea-antiescare.ro
Producător:
HARTMANN
În stoc
237,00 lei

HydroClean advance este recomandat pentru tratamentul umed al plăgilor, în special a celor cu tendința de vindecare defectuoasa. Produsul este recomandat în special pentru tratamentul plagilor cronice și al celor cu tendința slabă de vindecare, în faza de curățare și granulație.

HydroClean advance este un pansament hidroactiv a cărui componență centrală este alcătuită dintr-un polimer superabsorbant (SAP) încorporat în bre de celuloză, activat (preumezit) cu soluție Ringer.

HydroClean advance poate fi utilizat și în tratarea plăgilor infectate. De asemenea, HydroClean advance se poate utiliza pentru reactivarea procesului stagnant de vindecare, în cazul stagnarii cauzate de excesul activitații MMP.

 

Modul de aplicare HydroClean advance

HydroClean advance se aplică cu fața alba catre plagă și cu inscripția de culoare albastră în sus. HydroClean advance trebuie sa fie în contact cu baza plăgii și să depașeasca ușor marginile acesteia. Plagile profunde pot fi umplute cu HydroClean advance cavity și apoi acoperite cu HydroClean advance.

HydroClean advance trebuie sa fie fixat cu produse de fixare adecvate. Pansamentul poate fi lasat pe plaga pâna la 3 zile, în funcție de evaluarea clinica. Daca plaga necesită o hidratare mai puternica, pansamentul se poate usca mai devreme, caz în care acesta trebuie schimbat mai devreme de 3 zile. În majoritatea cazurilor, HydroClean advance poate fi îndepartat de pe plaga fara probleme. În situația în care pansamentul adera la plaga,acesta trebuie umezit cu ser fiziologic sau soluție Ringer, iar în câteva minute poate fi îndepartat aproape fara durere.

 

Efecte adverse HydroClean advance

La începerea tratamentului cu HydroClean advance, îndepartarea țeesutului ireversibil deteriorat, poate duce la marirea dimensiunilor plagii. Acest lucru poate fi un semn al debutului procesului de vindecare.

În timpul terapiei umede, marginile plagii se pot înroși; acesta este în mod normal, un semn al reactivarii circulației sangvine pe masura ce plaga începe sa se vindece. Cu toate acestea, cauza trebuie evaluata individual în fiecare caz. Tratamentul cu HydroClean advance în sine nu cauzeaza dureri. Cu toate acestea, o plaga deschisa este deseori foarte sensibila la stimuli mecanici. Întrebarea daca este indicata o terapie analgezica adecvata, trebuie luata în considerare de la caz la caz.

Cu toate ca tratamentul umed cu soluție Ringer nu conduce la macerarea țesutului viabil, stratul plantar cornos se poate tumefia, acest lucru fiind vizibil ca un strat albicios.

 

Contraindicații și efecte adverse HydroClean advance

A nu se utiliza HydroClean advance la pacienții cu intoleranța la oricare din componentele sale.

 

Precauții speciale HydroClean advance

HydroClean advance nu se taie și nu se supune altor acțiuni mecanice distructive. Daca pielea din jurul plagii este foarte sensibila și deteriorata, se recomanda protejarea acesteia cu produse adecvate.

La pacienții cu risc de hemoragie excesiva (ex. din cauza medicației anticoagulante), HydroClean advance trebuie îndepartat cu atenție la fiecare schimb de pansament. Unde este cazul, pansamentul trebuie umezit cu soluție Ringer sau ser fiziologic, conform descrierii de mai sus.

Plagile infectate și plagile cu expunere mare la bacterii ar trebui tratate numai sub supravegherea unui medic sau a unui alt cadru medical, mai ales daca pentru fixarea pansamentului este utilizat un plasture din film.

ATENȚIE: Înainte de tratarea plagilor cu tendința de vindecare defectuoasa, este întotdeauna necesara evaluarea starii plagii și a cauzelor care au dus la deteriorarea vindecarii de catre un
medic sau un alt cadru medical. Tratamentul cu HydroClean advance nu poate suplini tratamentul cauzei care a dus la vindecarea defectuoasa a plagii.

 

Instrucțiuni generale HydroClean advance

Depozitare la temperatura sub 30 gradeC, într-un mediu uscat.
Conținut steril daca ambalajul nu este deteriorat. A nu se resteriliza. A nu se lasa la îndemâna copiilor!

 

Forme de prezentare HydroClean advance

Ambalaj steril individual

Ø 4 cm cutie cu 10 pansamente

5,5 cm cutie cu 10 pansamente

7,5 x 7,5 cm cutie cu 10 pansamente

10 x 10 cm cutie cu 10 pansamente