Pansament Hartmann Atrauman Ag

Pansament Hartmann Atrauman Ag
Producător:
HARTMANN
În stoc
130,00 lei

Pansament Hartmann Atrauman Ag este indicat pentru plagi infectate sau cu contaminare bacteriana mare, precum si in scopul prevenirii infectiei. Poate fi lasat mai multe zile in plaga, schimbul facandu-se odata cu pansamentul secundar. Protejeaza pielea din jurul ranii impotriva maceratiilor si impiedica contaminarea ranii cu germen

Acest pansament Hartmann Atrauman Ag este un tratament indicat in tratamentul ranilor cangrenate , a ranilor acute si cronice, precum si a arsurilor .

Hartmann Atrauman Ag are efect de oprire a inmultirii germenilor din rana, avand un spectru bactericid larg.

Pansamentul Hartman Atrauman Ag  contine  ioni de argint, care se elibereaza continuu pe o perioada de 3 -7 zile , ori de cate ori pansamentul intra in contact cu secretiile din rana . Cu toate acestea se recomanda indepartarea lui la fiecare schimb al pansamentului secundar. Pansamentul este foarte moale si flexibil, nu adera de suprafata plagii . Datorita impregnarii cu trigliceride, protejeaza marginile plagii si impiedica lipirea pansamentului secundar de aceasta.

Atrauman Ag este un pansament tip plasa, impregnat cu grasimi neutre (trigliceride) si stratificat cu ioni de argint, fiind utilizat atat in plagile infectate cat si in cele cu risc de infectie, in scop profilactic.

Atrauman Ag se aplica direct pe plaga dupa indepartarea foliilor protectoare de hartie cerata. In contact cu secretiile din plaga, descarca ioni de argint care creeaza legaturi chimice cu microorganismele, distrugandu-le. Secretiile impreuna cu germenii inactivati sunt absorbite in pansamentul secundar.

Pentru o vindecare mai rapida si pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientului in aceasta perioada, se recomanda folosirea atat a spray-ului cicatrizant cat si a unei saltele antiescare.

In cazul escarelor adanci care prezinta secretii se recomanda pansamentul Sorbalgon.

Mod de prezentare: Cutie 10 pansamente sterile,  ambalate individual, in folie de aluminiu.

Dimensiuni: 10 x 10 cm